Flyttar du? Badrummen säljer hus och du kan behöva renovera ditt innan skåpbilen stannar framför huset.

“Ett gammalt badrum kommer att få potentiella köpare att fly!” utbrister Lisa La Porter, designer för tv-serien “Sell This House”. Att renovera ett daterat badrum kommer att ge dig tusentals extra dollar. Du kanske vill göra om ett badrum även om du inte ska flytta. Tänk på dessa punkter innan du skriver på ett kontrakt.

1. KVART. Läs fastighetsannonserna renovera badrum malmö och priserna på jämförbara bostäder i ditt område. Se hur många hel- och halvbad dessa hem har. Spendera inte så mycket på badrumsrenovering att du prissätter ditt hem utanför grannskapet.

2. FASTIGHETSMARKNAD. Få en professionell hemvärdering. Värderingsmannen bör även kunna uppskatta mervärdet av ett renoverat badrum. Dessa siffror hjälper dig att bestämma din budget.

3. DIN BUDGET. Hur mycket är du villig att lägga på badrumsrenovering? Detta beror på din syn på badrummet och de material du väljer. För $40 per kvadratfot är glasplattor mycket dyrare än vanliga vita, till exempel.

4. BUDGET ÖVERDRIFT. Kostnaden för material ökar, så det är en bra idé att lägga till några tusen dollar till din budget för att täcka eventuella överskridanden. Det är bättre att vara förberedd nu än att förlåta senare.

5. BADRUMSTRENDER. Aktuella trender inkluderar elegant belysning, regnskurar, högre handfat, kärlvaskar och designkranar. Det gamla rektangulära badkarets dagar är förbi. Nya badkar har olika former och ytor, vissa är faktiskt konstverk.

6. ANSTÄLLNING AV DESIGNER. En badrumsdesigner kan spara pengar och kostsamma misstag. Designern bör vara certifierad av Society of Certified Bathroom Designers.

7. TYP AV BADRUM. Husägare som investerar i herrbad får oftast tillbaka sina pengar. Men du kanske inte vill lägga mycket pengar på ett gästtoalett eller ett badrum på lägre nivå.

8. RENOVERINGSFÖRETAGET. Kolla upp renoveringsfirman innan du skriver kontrakt. Få recensioner från tidigare kunder och lokala företagsbyråer. Din viktigaste fråga: Gör det här företaget kvalitetsarbete?

9. ARBETSSCHEMA. Renoveringsföretaget bör kunna uppskatta hur lång tid arbetet kommer att ta. Renovering är rörigt arbete och gipsdamm, torra väggrester och kakelskärvor spårar över hela huset. Du vill inte leva i kaos i månader.

10. DYI JOBB. Efter att ha renoverat ett badrum kanske du inte har pengar att renovera ett annat. Ändå kan enkla gör det själv-jobb som att måla väggar, installera ny belysning och rama in en spegel få ett gammalt badrum att se nytt ut. Efter allt det arbetet kan du lika gärna njuta av ett gott blöt. Du har förtjänat det!