Det finns inte många barn i världen som inte är rädda för en tandläkare. Det finns ingen giltig anledning till det, men de är bara rädda för dem. På så sätt att det kan kallas tandläkarfobi. 

Den goda nyheten är dock att ditt barn kan övervinna sin rädsla för att gå till tandkliniken. Det beror bara på vad du som förälder ska göra åt det och hur du hanterar denna fobi. Det finns ett par saker du kan göra för att ditt barn ska kunna tandlakare-norrkoping.nu gå till tandläkaren utan att vara rädd. Det här är några av tipsen för att säkerställa att ditt barn inte blir rädd för tandläkaren.

Tar honom till en barnvänlig tandläkare

En av de bästa sakerna du kan göra är att ta ditt barn, särskilt de yngre, till en barnvänlig tandläkare. Detta är det bästa du kan göra eftersom dessa tandläkare vet exakt hur du kan säkerställa att barnet hanteras korrekt. 

Barntandläkare gör en extrakurs i hur man hanterar rädda barn på rätt sätt. Så detta gör det så mycket bättre att ta dem till någon som vet exakt hur man får dem bekväma och att lita på dem. 

Var en bra förebild och gå själv till tandläkaren

Ja, du kan ha varit ett av de barn som själv blev rädd som barn hos tandläkaren. Men om du vill se till att ditt barn är bekvämt, är det en sak du behöver göra. 

Du måste se till att du är en bra förebild och att du själv går till tandläkaren. Och du ska ta med dig barnet för att se att det inte är så illa som det kanske tror att det är. Det sista du behöver göra är att låta dem veta att du är lika rädd som dem. Då kommer du inte att vara en bra förebild på något sätt. 

Prata om tandläkaren hemma och låt honom spela tandläkare på dig

Detta är något bra som du kan göra för de mindre barnen. De som lär sig genom att spela. Du kan prata med dem om tandläkaren, vad de gör och hur de gör det. Sedan kan du, med rätt lekset, låta dem vara tandläkare och leka med dig. 

Det kommer att säkerställa att de är bekväma och att de kommer att se att det inte finns något med att gå till tandläkaren. Att visa dem riktiga bilder på tandläkaren, deras utrustning och deras stol, kommer att lindra deras rädsla och kommer att låta dem lita på dig att det inte kommer att vara lika illa att gå till tandläkaren.

En belöning efteråt är en stor motivator 

För alla barn i alla åldrar finns det inget mer motivationsfaktor än en belöning. Att utlova och leverera en valfri belöning efter att de har besökt tandläkaren. Detta gör det till en stor motivator för ett barn att möta sin rädsla och se till att de kommer att få något efteråt. Och det kommer också att lära dem efter hårt arbete, det finns alltid en belöning.